EFT-cursus Afvallen: Lichter Leven

 

one-way-street-1991865_1920

EFT en afvallen.

Chronische stress is een belangrijke oorzaak dat mensen, ondanks strikte diëten, na een bepaalde gewichtsafname niet verder afvallen. Ook emotie-eten is een bekende oorzaak hiervan.

Ons alarmsysteem dat het overlevingsmechanisme in gang zet (vecht, vlucht of bevries -reactie), kent weinig gradaties. Ook bij milde stress maakt je lichaam de stresshormonen aan. Deze stresshormonen zorgen ervoor dat je spijsvertering op een laag pitje komt te staan en je voeding opslaat als (buik)vet. Stressvolle gedachtes als ‘ik moet lijnen of ik mag dat niet eten’ kunnen er daardoor voor zorgen dat afvallen juist niet gebeurt.

Het feit dat je jezelf blijkbaar niet kunt accepteren met het lichaam en gewicht dat je nu hebt is een mooie ingang voor EFT. Juist zelfacceptatie en relativering zijn het resultaat van een succesvolle EFT-sessie. We beginnen de cursus dan ook door met dit thema te beginnen, om onze cursisten de kracht van EFT te laten ervaren.

Wetenschappelijk onderzoek:

Onderzoek in Australië bij deelnemers met obesitas, heeft aangetoond dat door met EFT de dagelijkse stress aan te pakken gedurende 7 weken, er een gewichtsafname van gemiddeld 7 kilo was. Hiervoor werd iedere dag plm 15 minuten EFT toegepast. En dat zonder dat de deelnemers iets aan hun leefwijze en voedingspatroon hadden veranderd.

Dik voor Elkaar

Werken in een groep aan een thema, werkt vaak extra goed. Je leert van elkaar, merkt dat je niet alleen staat met jouw problemen rondom afvallen en door samen te ‘kloppen’ versterk je het effect van EFT. Dat laatste verschijnsel noemen we binnen EFT ‘Borrowing Benefits’.

Om dit te bereiken vragen we van onze deelnemers om zo eerlijk als mogelijk te zijn over het eigen proces. Door dat te doen ervaar je de kracht van kwetsbaarheid, juist door die beschermende maskers, ooit opgezet om onderliggende overtuigingen, pijn of gebeurtenissen te verhullen, af te zetten.

Lichter Leven

De eerste cursusdag maak je uitgebreid kennis met EFT. Je kunt het vanaf dan inzetten voor alle momenten dat je stress ervaart in je leven. Dus je beperkt het kloppen niet tot die momenten dat je worstelt met eten, maar (soms uiteraard achteraf) kunt het inzetten bij iedere stressvolle gebeurtenis. Het resultaat is dan ook dat het leven en de problemen lichter aanvoelen.

dikke vrouw

 

Wat gaan we doen?

De eerste dag zullen we vooral bezig zijn om EFT uit te leggen en aan te leren. En gaan we een begin maken met acceptatie van wie je bent.

De tweede dag gaan we de triggers onderzoeken, ben je verslaafd, wat wil jij weg stoppen met eten.

Welk moment gaat er vooraf aan de momenten dat je toch weer dat ene snoepje neemt of dat stuk kaas.

Kun je je de eerste keer herinneren dat je emoties met voeding temperde, of werd uitgenodigd om dat te doen? Dat snoepje op je zere knie bijvoorbeeld?

De derde dag gaan we kijken wat er allemaal nog opgeruimd kan worden en inmiddels heb jij de tools in handen om dat te doen, én leren we je een techniek om tijdens die momenten waarop de verleiding groot is, de rust in jezelf te hervinden.

De laatste dag zullen we samen bepalen of het goed is nog een aantal bijeenkomsten te plannen om het ingeslagen pad vol te houden en te bekrachtigen.

 

 

 

Voor een cursus bestaande uit 3 bijeenkomsten van anderhalf uur bedragen de kosten 75,00 euro per persoon.

itoo-coaching 2016 ©  All rights reserved.